nu är det sommar, nu är det sol

okej, idag kanske har varit ett undantag.
Men igår, OJ va varmt det var.
Blåste upp (med mina egna lungor) Leos pool



okej, det kanske inte va jättemkt vatten i den, men han va nöjd i alla fall :)


Jag var tvungen att lura Leo lite på denna bilden för att han skulle titta in i kameran. Jag sa "titta på lampan" när blixten tändes. Det är därför han ser så intresserad ut ;P
Min lille plutt....

Idag har jag jobbat långdag. Jobbade 8-14 på salladsbaren, och sen gick jag direkt ner till Haga och jobbade där till ca 7.
Det var min första dag på Haga, och det gick jättebra. Hoppas det kommer flyta på lika bra i fortsättningen.

Hur länge kan en katt vara ute innan man behöver oroa sig? nån som vet? Katten har börjat den senaste veckan att vara ute, men kommer alltid hem igen efter nån timme max. I morse smet han ut vid 7 när jag o Leo åkte hemifrån, och har inte varit inne sen dess...hoppas inget har hänt.

Nej nu ska jag gå o dsucha o sen ta mig lite välförtjänad sömn.

hejhej

midsommar i bilder

Jag och lillsketa


Leo väntar på mat
'













Det här fotot kunde ju har varit bättre. Leo har på sig sina pyjamasbyxor som han vägrade ta av sig, en vit stol har kommit med i förgrunden och det hänger en gammal äcklig blodig handduk i bakgrunden. Men dessa sötnosar gör ju faktiskt hela bilden, så den kunde nog inte varit bättre ändå :)


bikerchick

Ska börja med att säga att Leo kissade på pottan i morse igen :) jajamensan. Tror det är en lååång väg till blöjfri, men att han VÅGAR kissa där nu är ett väldigt bra steg i rätt riktning!

Idag åkte min chef sin motorcykel till jobbet, och han hade med en extra hjälm.
Guess why!
Jo han hade tänkt sig att jag skulle få åka på den, eftersoom jag aldrig åkt motorcykel innan.
Vi körde i ca 20-25 minuter och till slut hade jag sån kramp i tricepsen så jag trodde inte jag skulle orka hålla mig kvar mkt längre. Det är en sportig motorcykel där man lixom ligger lite lutad framåt nästan, inta alls skön att sitta på.
Vi körde som fortast i 190, och då slog det mig hur lätt jag skulle dö om vi råkade få sladd eller om jag skulle tappa greppet, för man sitter ju väldigt oskyddat på en motorcykel. Det är ju inte som i en bil där man är fastspänd med ett säkerhetsbälte. Här sitter man helt öppet, och jag får bara lite på mig jsälv att jag håller tag i Stefan tillräckligt hårt. Nej, det är nog inget jag gör om.

I eftermiddags kom Viki över med lite fika, och Leo var jättegnällig o jobbig under hela fikan, så jag tog upp honom i knät och innan jag visste ordet av det hade han somnat mot min axel. kl 17.20!!

Och han sover än...antingen vaknar han vid 11 o e superpigg, eller så vaknar han vid 4 i natt o tror att det e morgon. hujedamej! jaja, men det var bara att låta honom sova för det var omöjligt att väcka honom, o han var verkligen supertrött. Lilla gubben.

 

Så nu ska jag bara kolla på "extrem överlevnad" på Discovery Chanell, och sen blir det nog sängen.

hejhej


pottan

Idag har Leo efter veckor av tjat från mig o Mats kissat på pottan. hurra! :)
Innan han skulle duscha sa jag hur glatt som helst så att han skulle tycka det var en kul idé
"Ska Leo kissa på pottan? Då sa han "NE"
Så frågade jag igen lika glatt
"ska Leo kissa på pottan o mamma kissa på toaletten?"
Då sken han upp
"MM" :)
Sen satte han sig, och pottan började spela musik när kisset kom i den, och Leo blev ganska förvånad, men när han märkte att jag o Mats tyckte det var jätteduktigt av honom blev han jätteglad.
Hoppas det inte var en engångsföreteelse utan kanske början på ett slut för blöjor?
Idag är jag sjukt trött. Verkligen helt slut i hela kroppen. Så nu ska jag bara ta en dsuch o sen ska jag faktiskt sova, o hoppas att jag e lite piggare imorgon.
hejhej

helgen

har haft en fullspäckad helg, sånt gillar vi :)
I går åkte jag o Leo till busfabriken tillsammans med mamma o Tim. Det var trevligt, men jag kommer ju aldrig mer äta deras hambuergetallrik där. Pommesen smakade supersalt fisk. varför? jo för att dem friterar fisken i samma olja. smart där. dem gick inte tat äta, och jag är inte den som slänger mat i onödan, men det var super äckligt.

Semn på eftermiddagen o kvällen var vi hos Mats morbor o kollade på bröllopet. väldigt fint var det tyckte jag.

I förmiddags bakade jag o Leo kladdmuffins. Han var superstolt o klappade händerna åt sig själv när han fick hälla i de olika måtten med olika ingredienser i smeten. han e så glad när han får hjälpa till :)
I eftermiddags var vi på kalas hos Anna och Markus. väldigt trevligt.

Och nu på kvällen rullade pappa inom på ett par inlines och såg första halvleken på fotbollsmatchen med oss.

det blev en väldigt snabb och kanske lite tårkig uppdatering, men det e bara för att nu vill jag bara soooova. haha.
hörs i veckan.

hejhej

mag-gympa

Ni som sett min mage nu efter graviditeten vet att den ser ut som typ en gravid 90 åring, och
mina magmuskler är i princip obefintliga. Jag har gjort en del sit ups, men det känns inte som det hjälper.
NOW I KNOW WHY!
Läste en artikel idag om att magmusklerna delar på sig åt sidorna när man är gravid för att ge plats åt växande bebis, och när man gör sit ups och är på väg upp i sittande ställning så delar magmusklerna på sig. Därför skrev denna personliga tränare att sit ups är bland det sämsta du kan göra efter en graviditet.
Hon tipsade ist om en annan övning man ska göra två gånger om dan som bygger upp musklerna igen längre in i magen. Den kändes inte jobbig att göra och jag tänkte va e detta för skit, men efteråt (även fast jag fuskade lite) så kändes det faktiskt i magmusklerna. Skadar ju inte att prova, och det skulle bara ta 6 minuter om dan, och efter 2-3 månader behövde man inte ens göra det varje dag.
How hard can it be :) jag hoppas det ger resultat :)


det är han värd

Mamma och pappa får conversekopiorna "BBG" från Ungern, men lilleman får den äkta varan :)





Igår lärde sig Leo säga 1½ ord till.
Han lärde sig säga Anna, gissa om moster Anna blev glad :)
Sen igår var pappa här och då sa han nästan morfar. Han han säga farfar, det låter typ såhär "fafa" men när han skulle säga morfar (på halländska) lät det typ såhär "fåfå" det kommer nog snart ;)
Leo somnade tidigt ikväll så jag har redan hunnit med att vara ute o promenera. härligt när man hinner sånt.
Nu ska jag ta o duscha.
Imorgon är det jobb igen som gäller.

hejhej

stor kille nu ju

Nu ligger Leo och sover i sin nya barnsäng.
Japp han har redan somnat, 19.15 somnade han idag faktiskt, och det var tur för jag e supertrött själv. ska snart gå o lägga mig i sängen faktiskt.
Idag fick vi ju åka tillbaka till Ikea igen, och efter mkt strul fick vi äntligen hem sängen och Leo var superglad :)

 

Idag har Leo även lärt sig säga mamma....igen.

Han kunde det för flera månader sen, men har sen ca 2 månader tillbaka glömt bort det, men idag har han sagt det flera gånger :)

 

hejhej


shoppat!

I morse lämnade jag o Leo av lilleman hos farmor Lotta och så åkte vi ner till helsingborg för att gå på Väla och Ikea. Jag fick köra dit eftersom Mats var "sjuk" i natt. Han hade druckit nån konstig vätska i gårkväll, öl tror jag visst den hette. farliga grejer.
Hur som helst gick det bra, men jag satt stel som en pinne hela vägen. tycker inte om att köra på motorväg, särskilt inte i blåst och spöregn. hujedamej!
Mats hade ju fått tillbaka från sina skattepengar, men jag fick köpa en massa kläder fakitkst.
Jag köpte en kjol, ett linne, en klänning, ett par byxor, ett par leggings, en kavaj, ett annat linne, en kofta...och en mascara och brun utan sol.
Sen gick vi in på Ikea för vi skulle köpa en riktig barnsäng till lilleman och byta ut spjälsängen han har nu.
Vi hittade en, och köpte till madrass, kudde täcke och sängkläder, och direkt när vi kom hem slängde jag in sängkläderna i tvättmaskinen så det skulle hinna bli torrt till han skulle lägga sig, och Mats gick in o skulle mecka ihop sängen. men TJI fick vi för vi fick inga skruvar till, det hade dem tydligen glömt. KUL! när vi hade sett fram emot att han skulle sova i sin nya säng. Och dem kan inte bara skicka nya skruvar, man måste åja dit med  sängen och byta ut den mot en där det finns skruvar. Så det är bara att knalla ner dit imorgon igen :(

Ikväll känner jag bara för att sooova, det är precis vad jag ska göra nu.
nattinatt

barn alltså...

Om jag hade jobbat på dagis hade jag nog blivit sakta men säkert både mentalt efterbliven av att bara umgås med en massa barn, och mentalt galen av att bara umgås med en massa stökiga barn. Men jag hade nog även skrattat en väldans massa för barn säger verkligen precis vad de vill och är alltid glada och tänker sig inte för.
Idag när jag skulle hämta Leo på dagis, såg alla som satt vid bordet och fikade att jag färgat håret.
Sen när jag gick o skulle tvätta Leos händer följde barnen efter.

barn 1: har du verkligen färgat håret?

barn 2: Hampus mamma har också färgat håret

barn 3: Min mamma har klippt sig

barn 4: JAG HAR INGA TROSOR PÅ MIG!!

haha :P

Sen efter de frågat vad jag hette och ropat mitt namn flera gånger, skulle alla berätta vad deras mammor, pappor, bröder m.m hette.
Man får sig nog några goda skratt när man jobbar på dagis :)


ångestladdat

Jag tycker nästan att det bara är 1½ dag på helgen. Fredagskvällen, och lördagen.
Hela söndagen går åt att förbereda sig mentalt åt en ny jobbvecka tycker jag.
himla tråkigt.
Inte nog med att man ska jobba imorgon, det ska bli regn imorgon och jag måste CYKLA till jobbet och lämna Leo på dagis bara för att den jäkla bilfirman där vi lämnade in vår bil inte har vett att ringa tillbaka när dem lovat, eller ens svara när man ringer. så jäkla arg blir jag. :( :(

Hur som helst,
Mamma och co var här i förmiddags med lite nya kläder åt lilleman, och sen på eftermiddan fick han ännu mer kläder på H&M. Det är han värd. Han börjar gilla skor och kläder ordentligt och han vet precis vad han vill ha. Allt med spiderman på typ...och han vägrar släppa det när man ska hänga tillbaka det :P
Inga spidermankläder blev det, men faktiskt ett par spiderman-badbyxor ;)

Jag, Mats o Leo hängde ett tag på lekplatsen med.
Leo har fått en ny hobby, plocka stenar.
Han ska samla på sig så många som möjligt, och råkar han tappa nån börjar han nästan gråta.
Men han håller sig lugn när han får gå där med sina stenar så det e ju bra :)

Jag bad Leo visa upp stenarna för kameran, och han passade på att flörta lite också. haha


I sandlådan fanns det släta grässtrån, och jag och Mats kom på hur man gjorde när man var liten när man satte grässtråt mellan tummarna och blåste så kom det ljud. Leo försökte göra likadant, men gjorde ljudet själv :)


nu ska jag försöka sova, trots att jag e ganska pigg. drack en kopp kaffe kl 6, vilket verkar sitta i än. inte så genomtänkt.

hejhej


fredag

har jobbat ganska mkt denna veckan faktiskt.
Stressigt har det varit. De nya ägarna ska "skola in sig" eller vad man säger, och jag får sprida min visdom om rutinerna, haha :P
Stressig vecka för dem och stressig vecka för mig.
Särskilt i tisdags när jag precis lagom till lunchrusningen får jätteont i huvudet och får väldiga spykänslor när jag står o plockar sallad. Jag försökte ignorera det för jag VET att det inte går att bara vara två st under lunchen och jag ville inte lämna dem i sticket (så lojal kunde man inte tro att jag kunde vara på jobbet för några år sen) :P
Till slut gick det inte att ignorera längre och jag viskade till kirsten att jag kommer snart spy, sen springer jag upp till toaletten och hinner kasta en blick i speglen på vägen och ser att hela mitt ansikte är helt likblekt och sen är det kört :/ spydde två gånger på jobbet, sen kom pappa o hämtade mig och körde hem mig. Fattar inte vad det var för nåt. Antingen hade jag ätit nåt konstigt eller så var det kanske migrän?
Nu mår jag bra iaf. Förutom två incidenter som också hände på jobbet.
Igår skulle jag skära citron med kirstens "universalkniv" som hon varnat mig många gånger för att den är JÄTTE vass. Skulle skära lite snett, och sen känner jag att kniven gör ett ganska djupt jack i min tumme och det börjar blöda ganska ordentligt. Fick som tur var ingen citronsaft i såret...ooh!
Och idag när jag skulle göra krutonger, lossnar ugnsluckan och jag får två brännmärken på armen som fortfarande svider :( men annars e allt okej :)

hmm annars då...ja just det, får ju lägga in nån bild på katten :)






hmm kanske inte ser så noga hur han ser ut, men jag har en kamera med fördröjning och katter e snabba så det blir inte många bra kort ;)

Nej nu ska jag slå på tv:n och vika lite tvätt. Blir nog sängen tidigt ikväll.

hejhej