hitter på

längesen jag uppdaterade nu...
I lördags sålde jag kakor på Haga, i söndags när det var så jäkla kallt var jag, Mats o Leo på äventyrslandet. Jag var måttligt imponerad. Leo åkte 3-4 karuseller, och när vi skulle gå in och titta på dinosaurierna, fastnade Leo vid porten utanför för "vakterna" som var plastdockor, hade olika hjälmar på sig, och Leo är galen i motorcyklar och hjälmar, så vi kom inte ens innanför porten :)





Igår efter jag hade jobbat, åkte jag, Mats o Leo bort till tolarpsfallen där jag o Mats har varit varje sommar. För två somrar sen gick det inte att bada där för det var extremt mkt vatten, men nu var det så att man kan bada där igen :)

Idag efter jobbet var vi i steninge med Mats päron och fiskade krabbor med Leo. Jag badade faktiskt också, vilket jag inte trodde jag skulle eftersom jag numera är lite av en kärring med sånt att det måste vara typ 30 grader i luften.
Det var kallt i vattnet, men det gjorde inget. Jag gillar att bada där för det är djupt så man kan simma. Annars badar vi ju alltid på grunda ställen för Leos skull.
Leo var modigare än mig när det gällde krabborna med. Jag skrek "Ta bort den från mig för helvete" till Mats så hans mamma blev chockad...haha..det har hon nog inte hört mig säga innan :P gillar inte djur med fler än 4 ben...usch.
Men Leo tog två stycken i handen, och kastade i dem i vattnet igen.





Nu sitter jag här själv o tittar på ultimate survival (tycker om)
Leo sover, och Mats sitter på Bulls med sina föräldrar.

hejhej

funnit mitt kall?

jag tror jag vet vad jag tror att jag trivs att jobba med...
Mat!
Jag tycker om mat. Både att äta och laga. Och det känns nästan lite lyx på nåt sätt att få stå o hacka gurka och kunna kalla det sitt JOBB. Folk hatar sina jobb. Jag hatar inte att göra dressingar och hacka sallad, hur konstigt det än låter. Tvärt om så blir jag alltid nästan lite besviken när klockan blir 11 och jag vet att kunderna snart kommer så jag måste lägga på ett extra krut på att vara trevlig (låter som jag e världens suris) men det e skönt på nåt sätt när man har en hel säck med morötter som ska skalas, och bara stå där o dagdrömma lite :) Inte att jag slackar eller nåt, det går undan ska ni veta, men det är nästan lite som terapi :)
Samma sak är det på haga. Jag är inget jättestort kak-fan, men jag trivs ändå att befinna mig bland alla bullar och frallor. haha.
Man kanske skulle gått HR utbilndningen på gymnasiet ändå...men å andra sidan är kock, servitris och kallskänke yrken extremt slitsamma på kroppen, och då kanske man önskar att man hade nåt annat jobb.
Det kan vara jobbigt på jobbet med, som när man står o grillar kyckling i ett minikök när det är 30 grader utomhus och ingen aircondition inomhus...men det funkar. Jobbigast är det när man är hemma och ska bege sig till jobbet. Men hur jobbigt det än kan kännas så försöker jag alltid påminna mig själv om hur glad jag ska vara som får jobba.

Nej nu ska jag gå o krypa ner i sängen. Imorgon är det ju jobb igen.

hejhej

en tripp till helsingborg

Idag åkte jag, Mats o Leo ner till hbg och gick på ett ställe som hette Tropikana. Det var en massa exotiska djur där. Det var ett stort akvarium med fina fiskar, hajar och stingrockor som man kunde titta på.
Sen fast det olika rum man kunde gå in i som skulle efterlikna olika tropiska djunglar i världen och vilka djur som fanns där. Och tropisk värme var det definitivt där inne. Svetten lackade.
Det roliga var att i dessa rum sprang aporna fritt, och hoppade i träden och sprang på golvet. Det var såna små apor, och dem var jättesöta :)
Sen fanns det även lemurer och fåglar som också fick röra sig fritt, och ormar, kackerlackor och spindlar (som tack o lov var bakom glas)
Leo verkade tycka det var kul iaf :)







Sen gick vi o köpte oss en varsin macka på subway och satte oss i parken och åt dem..gott!
   

Har precis kollat klart på en film nu som hette "Hachiko" och var verklighetsbaserad om en hund som var sin husse så trogen, så varje dag kl 5 väntade han utanför honom på tågstationen, och även när hussen dog, sprang han dit varje dag klockan 5 och väntade I TIO ÅR!! oj va mina tårar sprutade. DEt är en verklig händelse också det är det som är det sjuka. Det finns en staty av den hunden på den tågstationen nu, på exakt det stället där han brukade sitta. Hundar är helt fantastiska.

nu ska jag sova för jag har varit helt slut ända sen vi kom hem.

nattinatt


Om jag bränt mig idag?



Näh, inte så farligt...
O dne här bilden gör ändå inte brännan nån rättvisa.
Men det e ändå inget emot hur Mats har bränt sig. han är rosa som en spädgris.
Jag har iaf smörjt in mig...okej, ryggen glömde jag faktiskt..
Men Leo är iaf inte bränd, för honom smörjer jag med solskyddsfaktor 50.
Leo var modig idag måste jag säga. Han vågade både springa i sanden, och bada. han e ingen fegis längre minsann :)

Bränd av solen e inte det enda jag blivit den här veckan heller.
Häromdan när jag skulle plocka jordgubbar o smultron i vårt land i trädgården, kände jag hur det stack i fingrarna, men trodde att det bara var nåt ogräs med små taggar på (rensar nämligen inte superofta i landet, så en och annan ogrästuva finns)
Men märkte när jag tog upp handen att den var röd, liten svullen och hade vita små blåsor på sig. Jag hade alltså kört runt med handen bland brännnässlor...:/
Men såhär goda bär fick jag o Leo mumsa på sen iaf :)



Nu ska jag gå o ha en lugn kväll innan jobbet kallar imorgon igen, för såhär gott somnar en Leo efter en dags busande på stranden



hejhej

sjukt effektiv

sitter just nu o äter potatisgratäng med stekt fläskfilé, och känner mig ganska stressad.
Slutade kl 1 idag, för det var ganska lite att göra på jobbet. Så på en timme har jag hunnit:
*gå bort till gratisparkeringen och hämta bilen
*köra hem
*slänga in en tvätt i tvättmaskinen
*ta en snabbdusch då jag svettats extrema mängder på jobbet idag för att vi har börjat grilla kyckling själva nu, och vårt kök kan inte skryta med att vara stort direkt
*klä på mig
*laga mat, och sätta mig ner o äta
puhh...sen blir det att snabbt åka o hämta lilleman på dagis, och sen ska jag jobba på haga i ca 1½ timme, för att jag ska lära mig stängningen.
Imorgon jobbar jag där från 6.30-15.30
Kom gärna o besök mig om ni inte e för upptagna med att ha semester eller hänga på stranden.
nåja, vad e väl en dag på stranden...den kan ju va varm..och svettig...och...alldeles, alldeles....underbar..

50 års fest och stranden

Igår var jag o Mats på gemensam 25 års fest för Markus och hans kompis, dvs en 50 års fest med tema "pensionär"
Det var väldigt kul med olika lekar, o god mat.
Tog tyvärr alldeles för få bilder, men här är några av de som togs












Idag var vi på stranden med lilleman.
Det var ju inte det ultimata strandvädret eftersom det var molnigt i princip hela tiden, men det var ju ändå varmt så det var okej, även fast jag egentligen är en "strandkruka" (dvs inte tycker sådär värst jättemkt om att ligga på stranden såvida det inte är så varmt så man helt enkelt bara måste åka o bada)
Vi badade lite allihopa, och Leo badade med, men han tyckte INTE om sanden.
Om vi satte ner honom i sanden ställde han sig o gallskrek o ville att vi skulle ta upp honom. haha. O när han var i vattnet stod han blickstilla o lekte, för han vägrade gå i sanden. Innan vi skulle gå började han vänja sig liiite vid sanden, så förhoppnngsvis är han inte lika rädd nästa gång vi ska dit :)

Leo somnade som en stock i bilen kl 18.20, så nu ska vi kolla på en film.

imoron är det jobb igen...ju...

hejhej